Spelen met brein­brekers

Fascinerende breinbrekers uit de hele wereld

Nieuws

Zoeken binnen collecties

28 november 2017 21:39 door Annemieke Deenen

Vanaf nu kun je ook zoeken binnen een collectie. Open een van de collecties op de homepage en zet het vinkje onder de zoekbalk aan. Of vink hem weer uit als je toch binnen de hele puzzelsite wilt zoeken.

Collages online

18 november 2017 20:14 door Annemieke Deenen

Je kunt vanaf nu puzzels ook als collage bekijken! Klik op de knop rechts naast de zoekbalk en de foto’s van de huidige selectie worden als collage getoond.

Handig om snel te zien welke puzzels in de selectie (zoals aangegeven in de zoekbalk) zitten.

Als je weer op de knop naast de zoekbalk klikt, ga je weer terug naar de diaserie weergave met foto links en tekst rechts.

Komende week: collages

10 november 2017 21:54 door Annemieke Deenen

We zijn druk bezig de laatste hand te leggen aan het weergeven van collages. Op dit moment kun je een collectie puzzels alleen als diaserie bekijken, dus 1 voor 1 na elkaar. Straks kun je een collectie ook als collage bekijken, waarbij alle foto's (zonder tekst) naast en onder elkaar staan. Zo kun je een collectie dus in 1 oogopslag bekijken.

Binnenkort zetten we de eerste versie online met de basisfunctionaliteit. In de releases die volgen, verbeteren we deze basisversie telkens zowel qua functionaliteit als qua vormgeving. We zijn benieuwd wat je ervan vindt, feedback is van harte welkom!

Oranje puzzels

8 april 2016 10:27 door Annemieke Deenen

Nog een paar weken en dan is het weer Koningsdag en kleurt het land oranje. Hoog tijd dus voor een heuse oranje-collectie: een verzameling puzzels in de kleur oranje, plus natuurlijk puzzel met de Nederlandse vlag. Eens kijken of er ook breinbrekers van Willem-Alexander en Maxima bestaan, ik zie in ieder geval mogelijkheden genoeg.

Nieuw: Paas-collectie

19 maart 2016 14:21 door Annemieke Deenen

Pasen komt er weer aan en dat is natuurlijk dé gelegenheid voor een mooie Paas-collectie. Mis je nog een puzzel die hier beslist thuishoort? Laat het me weten en ik voeg hem toe. Fijne Paasdagen!

IPP puzzels

15 februari 2016 10:45 door Annemieke Deenen

Op dit moment ben ik druk bezig de puzzels op te nemen die zijn ingezonden voor de ontwerpwedstrijd van de International Puzzle Party. Mooie en inspirerende puzzels,

Als je op IPP zoekt en de tag 'IPP' selecteert, dan zie je alle IPP-puzzels die er op dat moment in staan en die getagd zijn als zodanig. Er staan waarschijnlijk meer IPP puzzels in, maar die moet ik nog taggen. Mocht je onvolkomenheden ontdekken of suggesties hebben, dan hoor ik het graag!

Nieuwe zoekfunctie online

8 januari 2016 13:29 door Annemieke Deenen

We hebben gisteravond een nieuwe versie van de zoekfunctie online gezet. Als je wilt zoeken op tag, kun je deze vanaf nu gewoon intypen, net als bij de titel. Alle titels en tags die aan het ingetypte zoekcriterium voldoen, verschijnen in een lijst zodat je eenvoudig de gewenste optie kunt selecteren. Je hoeft dus niet langer te scrollen door de enorm lange tag-lijst. Je kunt zoveel zoekopties toevoegen als je wilt. Uiteraard kun je ook nog steeds op de (groene en blauwe) tags onder de puzzels klikken, deze worden dan toegevoegd aan het zoekscherm bovenin.

De komende weken gaan we de zoekfunctie verbeteren, zowel technisch als functioneel. Zodat je bijvoorbeeld ook op woorden uit de beschrijving kunt zoeken en op alles tegelijk. En dat je kunt zoeken vanaf de home. Verder werkt het zoeken op de ipad nog niet naar behoren, hier gaan we nog aan werken.

We zetten nieuwe opties zo snel mogelijk online, de praktijk is immers de beste leerschool. Bovendien kun je zo zo snel mogelijk van nieuwe mogelijkheden profiteren. We dan ook benieuwd naar je ervaringen en tips. Laat het ons weten!

Binnenkort nieuwe zoekfunctie

3 januari 2016 11:57 door Annemieke Deenen

We zijn druk bezig de zoekfunctie binnen de site te verbeteren, zodat je snel een specifieke puzzel kunt vinden of een collectie kunt samenstellen. Eenvoud, snelheid en gebruiksgemak staan hierbij voorop. De complexiteit zit verborgen aan de achterkant, daar vallen we je niet mee lastig. We verwachten dat we komende week de eerste verbeterde versie online kunnen zetten, die we de periode erna constant zullen aanscherpen. De praktijk is immers de beste leerschool. Houd de site dus in de gaten!

Nieuw: Stories

27 december 2015 21:04 door Annemieke Deenen

Over puzzels vallen interessante verhalen te vertellen, die we graag willen delen. Zo gaan we laten zien hoe Japanse puzzeldoosjes worden gemaakt, wie Oskar van Deventer is en wat de IPP nu eigenlijk is. Heb je ook een puzzelvraag of heb je je altijd al iets afgevraagd over een bepaalde puzzel? Ken je een leuke story die je graag wilt delen? Alle input is van harte welkom!

Mijn puzzels is verplaatst

27 december 2015 21:03 door Annemieke Deenen

Om de nieuwsberichten te kunnen plaatsen, hebben we Mijn puzzels een regel naar beneden verplaatst. Je ziet nu links de titel Persoonlijk met daarachter een kleine foto van jouw eigen verzameling en daarachter de accountinstellingen. Op termijn breiden we Mijn puzzels uit met bijvoorbeeld een wensenlijst en persoonlijke (sub)collecties.

Nieuw: Nieuwsberichten

27 december 2015 21:01 door Annemieke Deenen

Vanaf nu houden we je op de home op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates van de site. Wij zijn continu bezig de site beter, completer en leuker te maken en zetten daarom met regelmaat nieuwe versies online. Wat we maken en verbeteren hangt onder meer af van de ervaringen en behoeften van gebruikers. We horen dan ook graag van je wat je handig vindt, wat er beter kan en welke opties je graag toegevoegd wilt zien. Het eerstvolgende waar we mee bezig gaan is het verbeteren van de zoekfunctie, die kan wat ons betreft wel een upgrade gebruiken :).