Spelen met brein­brekers

Fascinerende breinbrekers uit de hele wereld

Over ons

Ik ben Annemieke Deenen, 45 jaar en gek op breinbrekers. Je weet wel, van die houtje-touwtje-puzzels waar je je hersenen voor moet kraken. Ik heb er inmiddels zo’n 500 en omdat mijn kasten nu echt uitpuilen, kwam ik op het idee ze gewoon online te gaan verzamelen. Maar dan geen saaie, statische collectie foto’s, daar zit niemand op te wachten. Ik in ieder geval niet. Ik wilde het anders aanpakken.

Ik wilde een website waar je graag komt, die je nieuwsgierigheid prikkelt. Waar je op een speelse manier door een enorme collectie puzzels heen kunt klikken en zo kennismaakt met de fascinerende wereld van de breinbekers. Waar je steeds nieuwe dingen ontdekt. Het handige toeval wil dat mijn vriend programmeur is, dus we zijn gewoon begonnen. Natuurlijk zijn we nog lang niet klaar, gelukkig niet, en we zullen de website steeds mooier en completer maken.

Zo gaan we nog verhalen (stories) opnemen, gebruikers de mogelijkheid bieden eigen collecties samen te stellen of bij te houden welke puzzels je allemaal hebt. Ook handig voor verjaardagen. We willen oplossingen opnemen die je ook als leek snapt en instructies om puzzels zelf te maken. Ideeën genoeg dus. Maar het belangrijkste is natuurlijk een groeiend aantal puzzels.

Heb je ook een idee of wil je graag helpen de site nog groter en mooier te maken? Stuur gewoon even een mailtje naar info@spelenmetbreinbrekers.nl.